4 Temmuz 2014

Bildiri Özeti Gönderim Kuralları


BİLDİRİ ÖZETİ SON GÖNDERİM TARİHİ 26 EYLÜL 2014 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR
 
Bu tarihten sonra bildiriniz üzerinde değişiklik yapmak için, sempozyum sekreterliği ile  Benan Eriş  beris@kenes.com iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 
Bildiri Gönderim Kuralları:

Katılımcılar "Sunum Yapacak Yazar" olarak sadece bir sözel ve bir poster bildiri yollayabilirler. Buna aykırı başvurular Bilimsel Kurul tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. Birden fazla sözel bildiri veya poster bildirisi gönderen Sunucu Yazarların gönderdikleri bildiriler, bu kriter doğrultusunda Bilimsel Komite tarafından rastgele elenecek olup, yalnızca bir sözel ve bir poster sunum dikkate alınacaktır.

•Bildirilerin kabul edilebilmesi için sunumu yapacak yazarın sempozyum kayıt işlemini tamamlamış ve ücretini yatırmış olması gerekmektedir.

Özet Metninin Hazırlanması :

Bildirinizi gönderirken, yazım hatalarından kaçınılmalı, yazarların sıralamalarına dikkat edilmelidir.

•Bildiri özetleri İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanacaktır.

Aşağıda listenen konular arasından, bildiri özetinizin ait olduğu sempozyum konusunu seçmeyi lütfen unutmayınız.

Bildiri Gönderiminde Esas Alınacak Konu Başlıkları:
- Akreditasyon/standardizasyon/harmonizasyon/izlenebilirlik
- Analitik performans/metot validasyonu ve verifikasyonu/ analitik çalışmalar
- Atık yönetimi ve çevre güvenliği
- Bilgi teknolojileri
- Biyolojik varyasyon
- Etik
- Hasta başı testler
- İleri laboratuvar teknikleri
- İnterferanslar
- İzlenebilirlik, harmonizasyon ve standardizasyon
- Kalite yönetimi/kalite hedefleri
- Klinik performans/klinik çalışmalar
- Kritik değerler
- Laboratuvar güvenliği
- Laboratuvar hataları
- Laboratuvar ve ekonomi
- Referans aralıklar ve karar sınırları
- Diğer (Lütfen belirtiniz)

•Sunum şekli Sözel ya da Poster olarak muhakkak belirtilmelidir. Ancak bilimsel program ve bildirinin içeriğine göre Bilimsel Komite bildirinin sunum şeklini değiştirebilir.

•Bildiri özetinizin başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalı, kısaltma kullanımından kaçınılmalı ve başlık, boşluklar dahil 100 karakteri geçmemelidir.

•Yazar isim ve soyadları tam olarak yazılmalı ve sıralamalara dikkat edilmelidir.

•Bildiri özet metni, her dil için 250 kelimeyi aşmamalıdır. Bu sınırlamaya sadece özet metni dahil olup, başlık, yazar isim ve adresleri ile anahtar sözcükler bu sınırlamadan ayrı tutulacaktır.

• Bildiri özetleri yapılandırılmış olmalı, "Amaç", "Gereç ve Yöntem", "Bulgular" ve "Sonuç" alt başlıklarını içermelidir. (İngilizce olarak “Objectives”, “Materials and Methods”, “Results” ve “Conclusions”).

•Bildiri özetlerine resim, tablo ya da grafik konulmaması gerekmektedir.

•Bildirinizle ilgili anahtar sözcükler özet metni içerisinde değil bildirinizin en son alt bölümünde ayrıca yazılmalıdır. En fazla 5 adet anahtar sözcük girilmelidir.

•Bildiri özetinizi hazırladıktan sonra göndereceğiniz e-mail mesajına “Word Dökümanı” olarak ekleyip beris@kenes.com e-mail adresine gönderiniz.

Bildiri özet formunuza gönderirken e-mail gövdesine aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

      -        İsim / Soyadı
      -        Kurum ve bölüm adı
      -        Şehir
      -        E-posta adresi
      -        Cep telefonu

Sempozyum Sekreterliği sizinle iletişim kurmak için girmiş olduğunuz e-posta adresini kullanacaktır.

Bildiriniz, Sempozyum Sekreterliği'ne ulaştığında, sizlere e-posta olarak bildiri özet numaranızı içeren bir konfirmasyon mesajı yollanacaktır. Bu konfirmasyon iletisi elinize geçmez ise lütfen bildirinizi tekrar yollamadan önce Sempozyum Sekreterliği'ne başvurunuz;

Dikkatine          : Benan Eriş
E-mail              : beris@kenes.com

Telefon            :  212 299 9984

Kabul Mektupları
Bildiriniz, Bilimsel Komite tarafından değerlendirilecek ve kabul/red mektupları(30 Eylül 2014) tarihi itibariyle tarafınıza e-mail ile gönderilecektir. Bu sebeple iletişim bilgilerinde bildireceğiniz e-posta adresiniz çok önemlidir


ÖRNEK ÖZET


Kategori: Diabetes Mellitus 

İSKEMİ MODİFİYE ALBUMİN, AÇLIK KAN ŞEKERİ VE HBA1C ARASINDAKİ İLİŞKİ

Sunum Tipi: Poster 

1 ELİF DEMİRCAN
1 CAN DUMAN
1 FUNDA KIRTAY TÜTÜNCÜLER
1 ERTAN EŞSİZOĞLU
2 SİBEL CEVİZCİ
2 COŞKUN BAKAR

1 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ, BİYOKİMYA VE KLİNİK BİYOKİMYA, ÇANAKKALE
2 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ, HALK SAĞLIĞI, ÇANAKKALE

Amaç: Diyabette komplikasyonların oluşum mekanizması kesin anlaşılamamışsa da, hipergliseminin hipertansiyon, dislipidemi, inflamasyon, iskemi ve oksidatif strese yol açarak bu komplikasyonları oluşturduğu düşünülmektedir. Serbest oksijen radikallerin aşırı üretimi serum albumininde kimyasal modifikasyona neden olabilir ve oksidatif stres biyobelirteci olarak kabul edilen iskemi modifiye albumin (IMA) oluşur. Bu çalışmada, kan glukoz düzeylerindeki (AKŞ) değişimlerin IMA'nın oluşumunu artırıp artırmadığı ve IMA düzeylerinin kan glukoz düzeylerinin değişimi için bir belirteç olarak kullanılıp kullanılamayacağının incelenmesi amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya toplam 102 hasta dahil edildi. Hastaların AKŞ, HbA1c ve IMA düzeyleri incelendi. AKŞ düzeyleri fotometrik, HbA1c HPLC, IMA düzeyleri Bar-Or'un metoduyla kolorimetrik yöntemle ölçüldü. İstatistiksel değerlendirmede SPSS 15,0 kullanıldı. Bulgular: Çalışmaya katılan hastaların %33,3'ü kadındı. Kadınlarda IMA değeri erkeklerden daha yüksek bulundu (p<0,023). IMA düzeyleri ile AKŞ ve HbA1c düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir korelasyon bulunamadı (sırasıyla r:-0,02,p:0,985; r:-0,004,p:0,968). Sonuç: Hipergliseminin serbest radikal üretimini arttırarak ve antioksidan savunma sistemini bozarak oksidatif strese yol açtığı düşünülmektedir. Ancak araştırmamızda IMA değerleri ile AKŞ ve HbA1c arasında bir ilişki bulunamadı. Bu sonuç, çalışmaya katılan hastaların rutin kontrole gelen kan şekerleri regüle hastalar olmasından kaynaklanabilir. Bulguların teyidi için daha yüksek kan şekeri ve HbA1C düzeyine sahip kötü kontrole hasta grubuna ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler: İskemi İskemi Modifiye Albumin Diyabet Açlık Kan Şekeri HbA1c

RELATION BETWEEN ISCHEMIA MODIFIED ALBUMIN, FASTING BLOOD GLUCOSE AND HBA1C

1 ELİF DEMİRCAN
1 CAN DUMAN
1 FUNDA KIRTAY TÜTÜNCÜLER
1 ERTAN EŞSİZOĞLU
2 SİBEL CEVİZCİ
2 COŞKUN BAKAR

1 BIOCHEMISTRY, ÇANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITY, SCHOOL OF MEDICINE, ÇANAKKALE
2 PUBLIC HEALTH, ÇANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITY, SCHOOL OF MEDICINE, ÇANAKKALE

Objective: Although the mechanism of the complications is unknown, hyperglycemia in diabetes are thought to cause these complications leading to hypertension, dyslipidemia, inflammation, ischemia and, oxidative stress. Excessive production of free oxygen radicals can cause chemical modification of serum albumin and ischemia modified albumin (IMA) occurs accepted as a biomarker of oxidative stress. In this study, it was aimed to investigate that changes of blood glucose (FBG) levels whether increases formation of IMA or not and IMA may be used for changes in blood glucose levels as a marker whether or not. Materials and Methods: Fasting blood glucose, HbA1c, and IMA levels of the participants (n=102) were studied. Photometric methods were used for measuring levels of fasting blood glucose, HbA1c and IMA levels were also measured respectively by a HPLC, and colorimetric method of Bar-'Or. SPSS 15.0 program version was used for statistical evaluation. Results: The percentage of females was 33.3%. It was found that IMA levels were more higher among females than males (p<0,023). There was no a statistically significant correlation between IMA, blood glucose and HbA1c levels (respectively r:-0.02,p:0.985; r:-0.004,p:0.968). Conclusions: Hyperglycemia is thought to leads to oxidative stress by increasing production of free radicals and disturbing antioxidant defense system. However, in our study it couldn’t be found an association between IMA, blood glucose and HbA1c values.This finding may be resulted from patients who have regulated blood sugars for their routine exams. In order to confirm these findings, patient groups with higher blood glucose and HbA1C levels are needed.